Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juli 29, 2011

Metal-medkänsla...och ett rejält felskär från scenen

Ett antal rockstjärnor har idag uttryckt sin sorg över det som hände i Norge. De flesta har uttryckt det mycket vackert-Stryper ber smakfullt för dem (såsom de ber för alla som ser dem live). Det måste också vara extra känslosamt för Leaves Eyes, som ju är från Norge.

 Morrisey däremot väljer att jämföra det med köttindustrin. Jag har tidigare gillat Morriseys hårda kamp mot köttätande (han ställde in en spelning för att han kände lukten för kött) men det här är bara osmakligt. Min tatueringsmoder sade en gång att "Som man tänker på djuren måste man också tänka på människorna". Risken känns betydande att det här snarare skrämmer bort människor (och känns det inte som en sorts extremism-och extremsim leder mycket sällan till något konstruktivt).

I nästa inlägg blir det nakenhet och starka bilder.
Ni har också till imorgon kväll på er att skicka in frågor. På söndag smäller det!

2 kommentarer:

carra sa...

Bra skrivet! Det var nästan så att jag skämdes för att vara vegetarian... men nej, det där får stå för honom.
Tack för idag! Det var så trevligt.
Kram,
Carra

CrimsonAnna sa...

Visst skär det i den gröna själen...det är just därför som jag bloggar om eländet, så att åtminstone några människor kan se att inte alla vegetarianer är sådana. Jag tror på motbilder.