Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, maj 26, 2011

Så mycket Hammerfall, så lite tid

Den senaste veckan har det knappt gått att sätta på TV:n eller klicka upp en hemsida så har någon i Hammerfall varit där. Nyhetsmorgon håller stilen, Gomorron Sverige överraskade med två klipp (överdrivet välartad programledare men som alltid übercool Joacim) och i "Kvällen är din" så fick en tjej med stort hjärta sjunga med Joacim (en dröm vi delar förövrigt).'

Media i all ära men bäst är ju ändå metal live. I onsdags så drog jag till Hammerfalls releaseparty (det hade nog inte den nyblivna hårdrockare trott att hon skulle gå på sex år senare). Grymt kul att få höra de nya låtarna live och dessutom få skivan på köpet.
Här hittar ni Martin Carlssons recension av spelningen. Jag kan inte annat än hålla med-han tar nästan orden ur mun på mig. Kan dessutom säga att nya skivan är den bästa sedan "Crimson Thunder"-vilket jag också talade om för Oscar (visste faktiskt inte då att han och Pontus producerat skivan själva). När jag hörde "Patient Zero" insåg jag att det är därför jag är hårdrockare. Grabbarna minglade runt efter spelningen och jag hann tala med fyra av dem.

Stilmässigt bjöd kvällen också på intressanta saker i form av de nya snygga scenkläderna-old school metal med svart och silver. Jag gillar Oscars rock (men ni vet ju att jag är svag för långa rockar ;) ) och Joacim Cans skinnjacka, med ärmar översållad av döskallenitar-sistnämnda blev jag mycket inspirerad av. Fick också lite tatueringstankar. Både Oscar och Fredrik gick omkring i vita linnen. Fredriks rena vita passade väldigt bra till hans färgstarka tatueringar och fick dem nästan att glöda medan Oscars med tryck passade ra till hans black and grey. Jag drömmer ju om att göra en på armen och det är ju fråga om jag vill ha främst enfärgade kläder eller tryck också.

Vill ni läsa en riktigt bra Hammerfall-artikel så rekommenderar jag Metal Centrals. Det mest kompletta jag har läst den här omgången.


Bara för att sätta spiken i kistan så hittade jag ännu ett klipp från TV4 Nyheterna när jag hämtade länkar till det här inlägget.

3 kommentarer:

Mr.MASA sa...

Ja HammerFall är verkligen med överallt nu! Välförtjänt som tusan dock eftersom Infected var så grym! :D

Och ikväll är ju herr Cans med i Så ska det låta oxå :)

Kitty sa...

Jag har bloggat om spelningen i Gbg om ni är intresserade; http://ettlitetkulturkit.blogspot.com/2011/05/hammerfall.html

Grimgoth sa...

sv:
Du har så rätt, men då jag tog ner och med omlsaget så såg det ut så, sen att dom fick ändra är en annan sak.

Antar att det amrikandka bandet som har det skyddat är Biohazard? :)

Bra dock att du har koll och säger till :)