Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, augusti 02, 2010

Kattäventyr

Min granne ringde på dörren idag för att höra om någon av mina katter hade rymt. Jag räknade in dem och de hade de inte. Jag följde ändå med ut i trappuppgången för att se om jag kände igen katten. Det gjorde jag inte-katten var dock väldigt sällskaplig och jag hann se att den hade en tatuering i örat. Vid det här laget var vi fyra grannar som engagerat oss i katten. Efter att jag lockat in katten i transportbur och några samtal till kennelklubben (de har hand om registret för katter också) fick vi veta vad katten hette. Telefonnumret visade sig gå till f.d ägaren som givit bort katten för 5 år sedan men hon hade numret till nuvarande ägaren. Vi fick dock inte tag i henne och började fundera. En av grannarna erbjöd sig att katten kunde vara i hennes kök medan hon jobbade så kunde vi arbeta vidare-men hon skulle resa bort dagen efter och jag kunde inte ta hand om den. Jag skulle sätta upp lappar men jag chansade och skickade ett sms till matte. En lyckträff-jag fick tag i henne och det visade sig att kattvakten bodde i mitt hus så på kvällen bar jag ner katten dit och historien fick ett lyckligt slut. Både matte och kattvakt var tacksamma att vi brydde oss.
Jag har lärt mig följande av historien:
  1. Det är lättare att läsa en katt-tatuering i örat om du sätter en ficklampa bakom kattens öra och lyser.
  2. Kennelklubbens nummer är 08-795 30 00
  3. Om du har en katt med örontatuering-kontrollera uppgifterna så att det finns ett aktuellt telefonnummer. Har du tagit över katten kanske det inte är du som står där. Det går lätt att fixa på numret ovan eller www.skk.se

1 kommentar:

carra sa...

Skönt att kisse kom tillrätta! Jag har av denna historia lärt mig att Kennelklubben har koll på (öronmärkta) katter: det skulle jag aldrig ha anat!
Kram,
Carra