Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, maj 02, 2010

Musikaliskt styckmord och misshandel

Tittade på delar av finalen av "Körslaget" i lördags. Blev glatt överraskad när jag fick höra att Team Picasso skulle framföra "Over the hills and far away" men mitt leende dog när jag fick höra deras version. Dels tycker jag inte att det är en bra låt att välja för "Körslaget" eftersom den måste styckas av och då förstörs historien som texten berättar. Dels tycker jag att de tappade bort den starka melodin.

Musikalisk misshandel gick som ett tema genom helgen när jag hittade Timotiejs version av "Dansa i månens sken" Min åsikt färgas nog av att Suzzie Tapper är en musikalisk hjältinna samt att jag tycker Timoteij är något av det mest menlösa som musik-Sverige producerat på år och dag. I mina öron har de lyckats förvandla en sensuell låt till en dagisgrupps dans kring midsommarstången.


Lägger in hur det ska låta enligt min måttligt ödmjuka åsikt.

7 kommentarer:

Mr.MASA sa...

Jag råkade faktiskt se det. Tyckte det var synd att de körde Nightwish versionen dock och inte orginalet av Gery Moore. Nu är det ingen större skillnad på dem, men eftersom Picasso sa att det var Nightwishs låt (märkligt...) så antar jag att de utgick från den.

Cheers!

CrimsonAnna sa...

@Mr.Masa: Vad jag förstår så tror halva Finland att det är Nightwish låt och med tanke på keyboardsolot så tror jag de utgår från Nightwish version.

Clara sa...

Usch det där var riktigt hemskt att höra. Jag brukar uppmuntra covers, men inte att misshandla låtar totalt :( Nightwish version är ju för övrigt så pass mycket bättre än originalet att jag tycker de är värda att få kalla den sin låt ;)

CrimsonAnna sa...

@Clara Grym är den men rätt ska vara rätt. Det är faktiskt tack vare den låten som jag blev hårdrockare en gång i tiden.

Tor sa...

Helt klart inte en så värst ödmjuk åsikt när du som MrMasa påpekar sågar orginalet till förmån för ett annat cover. :P

@Clara: Bättre än orginalet? *skrattar*

Och Timotej var inte så illa, gör bara som med spice girls. Stänger av ljudet och tittar ;)

carra sa...

Usch vilken slakt, ja. För mig är det dock Gary Moores låt (love it!), och direkt efter att Team P hade massakrerat den var jag tvungen att leta reda på den i mitt musikbibliotek och spela den på högsta volym för att påminna mig själv om hur det ska låta.

Nu ska jag lyssna på Nightwishs version, i rättvisans namn. :)

Kram,
Carra

Grimgoth sa...

Härliga videos du bjuder på!

rock on!