Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, oktober 04, 2009

I fädrens spår för framtids seger

Bloggen ecoloco utmanar oss att ta små steg för miljön och undrar vad senaste steget du tog är och vad nästa steg blir. Här kommer mitt bidrag:

Mitt senaste steg är att gäller det hygieniska produkter i bomull som tops och rondeller är det numera endast ekologiskt som gäller.

Mitt nästa steg blir att jag kommer att minska min riskonsumtion betydligt och hitta bättre alternativ. Kommer byta ut risnudlarna mot glasnudlar (på mungbönsmjöl) och riset mot bulgur, quinoa, mathavre och kamutvete. Den resan kommer ni få ta del av i Metalmaten. Bjuds ris hemma hos kompisar eller på restaurang kommer jag äta det. Förr länge sedan var ris något dyrbart exklusivt som man åt sällan vid festliga tillfällen-den filosofin går jag tillbaka till. Det är därför jag lånat Vasaloppets slogan.

Ala som vill är välkomna att haka på. Vad har du gjort och vad kommer du göra?

1 kommentar:

ecoloco sa...

Lis lis lis :-) Bra nästa steg att ta. Det är så roligt att uppmärksamma vad man gör för miljön...även de små stegen. Det blir som en utmaning varje dag!

Lycka till! Quinoa är ju supergott!

tjingeling
Loa
/Ecoloco