Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, juni 09, 2009

Tisdags-tankar

Fick frågan av en kollega idag vad jag ska göra på semestern. Nämnde festivalerna jag ska på och att jag förövrigt bara ska vara hemma. Hon tyckte inte det räckte och att jag måste komma ut och hej och hå t.ex. till Tallinn. Jag nämnde mina resor-att jag både påbörjar och avslutar semestern med en resa-och hon svarar "ja men det är ju bara små skitresor". Två saker slog mig direkt:

1. Jag förstod lite hur jobbigt det måste vara att verkligen vara fattig.
2. Vi människor har förlorat lite av känslan för vardagslycka i vår kicksökar-kultur (tack Stefan Sundström för att du lärde mig det ordet)

Nu undrar ni kanske om jag stod på mig och höll ett flammande försvarstal för vardagslyckan? Nej, det gjorde jag inte för jag insåg att hon aldrig skulle förstå. Tänker iaf fortsätta se det som en av mina styrkor att jag kan uppskatta vardagslyckan. Har kommit fram till att verkligt fattiga är inte de som inte har pengar-det är de som inte kan uppskatta vardagslyckan.

P.S. Vill tillägga att min kollega i övrigt är en skön människa. D.S.

7 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Små skitresor har jag gjort hela livet ;)

"kan man inte se äventyret på fyrans spårvagn kan man inte se det även om man åker till andra sidan jordklotet"

Vegomamman sa...

Det var klokt sagt!

Anki sa...

Kloka ord! Vardagslycka för mig kan vara att titta på mina katter när de busar... Och själv ser jag med iver fram emot en skitresa till Värmland där jag äntligen får träffa gamla vänner igen! :)

carra sa...

Mycket bra skrivet! Håller helt med dig. Jag har t.o.m. skapat en kategori som heter ”Vardagslycka” i min blogg.

Vardagslycka är att vakna av ett mjukt purrande ”god morgon” i örat och att sedan få kela en stund med pälsisen ifråga :)

Kram,
Carra

Fagel sa...

Och vilka festivaler är det? Själv ska jag på Roskilde, Hultan och Sonisphere... (Tre festivaler på 3 veckor)

"They say I need to go to rehab but I say no, no no...." :):)

Big mama sa...

Skitresor är det bästa man kan göra, bara man har rätt sällskap! :D

Sandra sa...

haha, Tallin? Vad finns det att se där? Typ trafficing ;)

Nej, jag skulle nog också hellre satsat på en festivalsommar. Klokt val. Låter som du kommer att ha dökul. En annan skulle också festivalat om det inte vore för klimpen i magen. Sedan är det en klysha just för att det är sant: borta bra men hemma bäst.