Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, april 22, 2014

Tuomas Holopainen-the life and times of ScroogeDet här är en skiva jag köpte på vinst och förlust. Tuomas Holopainen är en av mina favoritkompositörer och jag älskar att han vågar nörda ut och gör ett konceptalbum om Joakim von Anka, men ett sådant projekt vet man aldrig var det slutar. Ni kan dock vara lugna, detta är mycket bra.

Det finns två kategorier av människor som inte ska införskaffa den här skivan. Den ena är människor som förväntar sig ren hårdrock och den andra är människor som avskyr storslagen musik av typen soundtrack av Hans Zimmer. Övriga kommer att få njuta av en skiva fylld med avkopplande skön musik. Tycker du att Troy Donockley är det bästa som har hänt Nightwish sedan "Wishmaster" så är det här din skiva, han bidrar med diverse sköna pipor och blåsinstrument. Joakim von Anka är ju skotte, så den skotska atmosfären svävar över hela skivan. Mitt favoritspår är dock "Cold heart of the Klondyke". Det var länge sedan jag hörde ett så snyggt kör-arrangemang. Som grädde på moset har den Tony Kakko på gästsång.

Min vän Alvfursten påstår att han har läst i en intervju att Tuomas Holopainen bara vill göra ett par album till med Nightwish och sedan göra filmmusik (jag har inte kunnat bekräfta detta). Skulle det vara sant kan jag förlika mig med det om han fortsätter att göra sådana här skivor.

  


7 kommentarer:

Reber Ali sa...

Jag har köpt skivan men har inte hunnit lyssna på den. Dock har jag lite stora förhoppningar på denna skiva.

CrimsonAnna sa...

@Reber Ali: Jag rekommenderar att du sätter dig ner med skivan en kväll när du har tid att verkligen ta in den. Hoppa inte över de instrumentala låtarna, de är en stor del av njutningen =)

Reber Ali sa...

tackar ska följa rådet. kan du lägga upp omslaget på bloggen
Min utgåva har 2 CD. Både vanliga plattan + en bonus CD med bara instrumentalt

CrimsonAnna sa...

@Reber Ali-Det har min upplaga också.

Reber Ali sa...

Jag ser fram emot att lyssna på plattan i nästa vecka.

Anonym sa...

Var kan man köpa den? :)

CrimsonAnna sa...

@Anonym-Jag köpte mitt ex på CDON.se