Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, maj 15, 2013

Håll i hatten kära läsare, jag tar Blondinbella i försvar!

Vissa saker händer sällan, som att Halebops komet passar, att det snöar i juni eller att jag håller med Blondinbella. Idag gjorde jag det dock. Hon skriver nämligen att hon, med anledning av sin graviditet, kommer att gifta sig innan bebisen kommer. Anledningen är som hon skriver, att undvika trassel om någon av dem skulle gå bort, samt att slippa den mossbevuxna regeln att behöva bevisa att hennes sambo är far till barnet. Det fick en del läsare i hennes kommentarsfält att gå bananas och yla om "fel anledning att gifta sig" och "oromantisk".

Det är lite fint att läsa dessa, troligen unga, läsares tro på kärleken, men det är intressant att se vilket syn vi har på bröllop idag. Själv känner jag att det tyngsta argumentet för bröllop är just detta, juridiskt skydd samt att slippa genomgå dårskapen att behöva bevisa för kommunen att min partner är pappa till eventuella barn. Det tror jag också är de enda problem som ett bröllop löser. Jag tror, men det är min helt personliga åsikt, att många tänker som Blondinbella men de säger det inte högt, för bröllop i Sverige är ju en kärleksfest.

Det finaste jag har hört sägas om bröllop var en kursare till mig som gifte sig och han sade att det var "ett sätt att visa världen att vi tror på det här". Det är vackert. En annan var en 9-årig grabb i en blogg som förklarade att han vill vara gift men inte ha något bröllop. När hans mamma förklarade att det är bröllopet som gör att man blir gift och frågade hur han hade tänkt sig att man är när man är gift svarar denna smarta grabb "Ja man träffas, blir kära och sedan köper man handdukar och sådant". Jag gillar hans tanke, för jag gillar bröllop, men det har en tendens att göra annars vettiga människor vansinniga.

Vill man läsa mer om hur ny tanken att bröllop bara skulle vara något romantiskt är rekommenderar jag Elizabeth Gilberts bok "I nöd och lust" (förövrigt är boken en fortsättning på "Lyckan, kärleken och meningen med livet", mer känd som "Eat, pray, love"). Du kommer inte att vara anti-äktenskap, när du har läst den, men du får en annan syn på det.

Jag önskar Blondinbella lycka till med äkenskapet och bebisen, och vill avsluta med att applådera henne för att hon ger unga tjejer ett vuxen perspektiv på äktenskapet.


6 kommentarer:

Prettomorsan sa...

Jag håller också med dig, och bloggerskan. För vi gifte oss av samma anledning. Dock efter Viggo var född. Men ändå. :)

CrimsonAnna sa...

@Fru Nattfrost-Så skönt att en gift person som håller med mig är första kommentaren, då har nog inte trampat på för många tår :)

En klok kommentar på bloggen var dock "Finns det en finare kärleksförklaring än att se till att den man älskar ska ha det bra efter att man går bort?"

Terése Bouvier sa...

Vi har tecknat en extra livförsäkring istället, det går ju också ^^

CrimsonAnna sa...

@Terese-Hej och välkommen till bloggen! Naturligtvis finns det lösningar för alla. Det jag reagerade på i kommentarerna var inte att folk inte ville gifta sig, utan det var att det skulle vara mindre kärlek i ett bröllop där man ser det juridiska också.

Hoppas att du och din jugoslaviske smålänning (kikade in på din sida för att se vem du var) får ett fint liv och aldrig behöver använda livförsäkringen =)

Lesthi sa...

Jag håller med dig, min kille och jag har faktiskt liknande tankar, det finns många praktiska anledningar till att vara gifta!

CrimsonAnna sa...

@Lesthi-Som samhället ser ut idag så gör det ju det. Som jag ser det förtar det inte romantiken heller.