Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, februari 24, 2013

Wrapping up the week

Det har gått några dagar sedan jag bloggade sist. Det beror på att jag har knutit ihop säcken-har färdigställt röjningen av mormors lägenhet. Mycket skönt-det var värt att ringa proffs som fick ta hand om det och fint blev det. Det sitter ju mycket tråkiga minnen och negativ energi i de väggarna, men när jag gick runt i den tomma lägenheten och kontrollerade städningen, så kände jag en känsla av försoning.  Försoning var ju just något som jag tände ett ljus för senaste Samhain. Nu är det bara inspektion av lägenheten kvar. Sedan kan jag låta de bitarna lägga sig ned. Lite som när du gör om inredningen i ett akvarium. Först blir vattnet så grumligt att du inte ser någonting, men lämnar du det ifred lägger sig smutsen och du ser hur fint du har gjort. Det är så jag ser på det som har hänt senaste året. Det behöver få lägga sig på plats utan att bli uppetat igen.

Det har dock inte bara varit slit och tungt under veckan. Igår var jag på dejt igen med killen från förrförra veckan.  Denna gång hjälpte han mig själv med det sista att göra i mormors lägenhet, att skruva ner en stor tavla. Det som är skönt med denna kille är att jag verkligen kan vara mig själv. Känns jätteskönt. Efteråt tog vi en fika tillsammans och hamnade på Bromma Blocks, där vi gick och kollade lite i affärer. Efter alla lediga dagar som gått åt till nödvändigt arbete med dödsbo och arv var det så härligt att kunna gå runt och bara kolla i sin egen takt i fint sällskap. Vi har många referensramar gemensamt och har väldigt kul ihop. Vi har redan bestämt att vi ska ses igen =)

Angående Melodifestivalen, ja, Ralfs låt var okej, den växer lite för varje lyssning, men hör jag en gång till att "Ralf rockade, Joacim Cans gjorde bort sig" så kommer jag nog att somna av uttråkning. Joacim Cans gick utanför bekvämlighetszonen och gjorde något annat än förväntat. Sedan får man gilla musiken, men i min bok är det en stor skillnad på att göra bort sig och göra något som inte faller en i smaken. Jag skulle t.ex. inte köpa Ulrik Munthers låt, men han var duktig och gjorde ett bra framträdande.

Förövrigt anser jag också att Melodifestivalens manusförfattare ska tro på sig själv och hitta på något kul, istället för att knycka sketcher från andra galor. Sådär, då har jag muttrat färdigt.4 kommentarer:

Linn sa...

Sammantaget låter det som en ganska bra vecka ändå. Som att du har lämnat vissa saker bakom dig, och som att nya, positiva saker möjligen väntar runt hörnet. Så ska det vara, nu när våren snart är här!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Jo, jag hoppas ju på det :) Jag har lärt mig ganska mycket på den här veckan. Det kommer ett inlägg om vad jag har lärt mig.

Jag tycker att just den här brytningstiden mellan vinter och vår är så vacker. Synd att många missar dem när de drömmer om sommaren.

Anna sa...

Jag har en award till dig på min blogg ;-) Hoppas du vill göra "uppdraget" när du har tid! Kram Anna

CrimsonAnna sa...

@Anna-Tack så mycket =) Jag åtar mig uppdraget.