Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 01, 2013

The Quest-om att välja mig själv

En ledig dag idag. Jag valde att åka och lämna blod. Eftersom "I'm so metal I bleed Type O negative" så hade jag fått sms att det var stort behov av min blodgrupp. Det blev en lite strulig omgång, för lika begärlig som min blodgrupp är (alla kan nämligen ta emot den), lika tunt och djupt ligger mina blodkärl. Dock, tack vare kompetenta sjuksköterskor så fick till slut sjukvården sin påse och jag fick en resekudde.

Det som var min stora lärdom för idag, var två saker. Det ena var när jag stod i provrummet och tittar på mig själv i spegeln och spegelbilden är inte riktigt den jag ville se. För några år sedan hade mitt stackars sinne fått ta emot en hatstorm av tankar, men nu kunde jag tänka "Det är så här jag ser ut. Jag har en kropp som är vacker i verkligheten, inte i provrum" Så traskade jag iväg till kassan. Nu kommer det säkert komma dagar när jag tycker att jag är byggd som Jabba the hutt och fulare än orcherna i "Sagan om Ringen", men det är steg mot att gilla mig själv lite mer.

Det andra jag gjorde var att jag, istället för att haka på ett fb-erbjudande från en manlig vän om bio med en film som jag var halvsugen på att se, åkte hem och tog hand om mig själv. Tidigare hade jag hoppat på för att inte missa, men nu lyssnade jag på mig själv och på vad jag ville. Det kändes väldigt skönt.

6 kommentarer:

Spader Ess sa...

Kan bara säga KUDOS!
Självinsikt och självacceptans är lika viktigt som att sjukvården har blod. Man måste ta hand om sig själv först innan man kan ta hand om andra...
Det är inte dumhuvuden som satt ihop den annars så träiga säkerhetsrutinen på flygplan. :-)
"...ta först på dig din egen syrgasmask, innan du hjälper andra..." Faktiskt kloka ord...

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess-Det där kan vara en av de bästa bilderna som finns-att ta på dig din egen syrgasmask först. Det behövdes för min självrespekt för jag har en en tendens att göra saker jag halvgärna vill göra för att vara snäll (speciellt om det är potentiella karlar inblandade)

Anonym sa...

You've acted wisely young padwan

CrimsonAnna sa...

@Curiousheathen: Thank you master.

Linn sa...

Spännande - och lärorikt! - att följa dig och The Quest. Känns som att du gör så rätt, du lyssnar på vad du behöver i nuet, reflekterar över det efteråt och drar lärdomar.

Jag har tidigare alltid sagt att "ja är alltid roligare än nej". Till viss del tycker jag väl fortfarande att det är så, men man kan ju också vända på det och se att ett nej till ett erbjudande kan innebära ett ja till ett annat. "Nej" blir en bättre och bättre vän...

CrimsonAnna sa...

@Linn-En gång lärde jag mig en klok sak "Om du aldrig säger nej betyder ditt ja ingenting"