Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 08, 2013

The quest-en nyttig påminnelse

Igår blev inte som jag hade tänkt. Jag fick orolig mage, ont och så. Det gick dock över. I eftertankens kranka blekhet insåg jag att det nog är att jag har en hög lösa trådar som ska knytas ihop och det gör mig lite stressad. Allt från små saker som att hämta paket och köpa kattmat, till den stora grejen-röjningen av mormors lägenhet. Har dessutom en helg som är späckad med roligheter-men även roliga saker tar tid.

Nåväl, så ser förutsättningarna ut. Det skulle kunna kännas övermäktigt men jag väljer att se det som en crasch-course i mindfullness och i att ta tag i saker. Samt en liten påminnelse till mitt kontroll-behov att klockorna i Schweiz inte kommer att sluta ticka och jorden gå under för att saker inte blir gjorda exakt som jag hade tänkt. Roligheterna som kommer ska jag använda för att "bunkra" positiv energi inför kommande vecka, när jag tar tag i saker :)

2 kommentarer:

Linn sa...

Nä, klockorna i Schweiz kan man lita på :-)

Visst kan man bli stressad av lösa trådar? Jag hade en liknande känsla innan jul. Insåg då att jag hade en tendens att stapla uppgifterna på hög - vertikalt - och liksom skjuta dem framför mig eller släpa dem med mig för varje dag som gick. Istället för att knuffa ner dem och se dem horisontellt - vilket bättre återspeglar verkligheten - och placera ut dem längs en tidslinje.

Ibland spelar i alla fall min hjärna mig ett spratt och försöker lura i mig att saker är mycket STÖRRE och många fler än vad de egentligen är...

CrimsonAnna sa...

@Linn-Jag tror att våra hjärnor försöker konspirera emot oss ;). Men ofta är det ju så att att oroa sig för lösa trådar tar mer energi än att faktiskt lösa dem.