Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, februari 11, 2013

Joacim Cans i Melodifestivalen-om metal och mångsidighet

Det kan inte ha undgått så många att Joacim Cans deltog i lördagens deltävling av Melodifestivalen. Det i sig var en överraskning, speciellt för mig. Som grädde på moset så var det ju inte någon form av metal han gav sig på utan folkmusik-influerad vispop.

Något som roade mig en hel del var att läsa hur media hanterade Joacims genre-byte. SVT skrev t.o.m att "men den som hoppas på rockiga tongångar blir besviken". Jag tror att det kan ha varit just det som gjorde att Joacim kom sist, för det finns ju en lustig fördom om att hårdrockare bara gillar och bara vill göra och lyssna på hårdrock. Mycket märkligt, med tanke att Yngwie Malmsteen älskar Paganini och Vivaldi, min vän Do Glatem älskar "Öppna landskap" och själv har jag Nordman i mp3n. Jag har t.o.m en vän som gillar både hårdrock och synth (nu svimmade de vars bild av hårdrockare är kvar på 80-talet ;-) ).

Vad jag tyckte personligen? Jo, jag gillade det faktiskt. Klart att Hammerfall ligger mig närmare hjärtat, men jag märkte att jag gillade det, inte bara pga av den charmige sångaren. Nu hörde jag den bara en gång men jag ska lyssna på den igen och se om jag byter åsikt.

Joacim själv verkar ha insett hur festivalen ska tas enligt denna intervju. Jag gillar svaret på frågan "Varför kom du sist?" "För att jag inte fick nog med röster".

Nästa inlägg kommer att handla om min helg, det kan bli lite romantik också ;)

8 kommentarer:

Spader Ess sa...

Njae..Kan inte riktigt hålla med. Jag tyckte nog att Cans inblandning i Mellon var rätt blek. Kanske man skulle behöva höra låten fler gånger för att uppskatta den, men min spontana reaktion var att hans röst inte riktigt passade det valda formatet.

Grimgoth sa...

Klämtjeck låt det där och lite kul att höra han sjunga så här.
Han kan ju om han vill.

Dock skiter jag i mellon i år!

Christofer sa...

Har inte kollat på Melodifestivalen överhuvudet i år. Känns inte som att man missar särskilt mycket faktiskt. Men kul med lite nya grepp, både för festivalen och Cans.

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess-så tråkigt det skulle vara om vi hade samma åsikt jämt =)

@Grimgoth-Jag hade tänkt göra samma sak, men så bestämde Christer Björkman för att dra in mig i träsket igen när han bjöd in Joacim ;)

@Christofer-Du behöver inte gråta i din kudde över att du har missat något. Och du summerar min åsikt, mångsidighet och nya grepp är kul.

Spader Ess sa...

Tycker att det skall bli spännande att höra Ralph Gyllenhammar när det blir hans tur. Den mannen har ju bara ett läge. :-) Vilket iofs inte behöver betyda att det blir bra i detta konceptet.

Linn sa...

Romantik! Det ser jag fram emot :-)

Visst finns det många fördomar, bland annat mot hårdrockare. Jag har en "bra" fördom dock, och det är att hårdrockare i allmänhet är väldigt snälla. Kanske är det kontrasten bara... Den tuffa utsidan kan ju lätt ge en annan bild.

Den flitigast spridda länken i min Facebook-feed i dag var annars studien som visade att hårdrockare är mer inteligenta. Men det är ju ingen fördom, det är väl vetenskapligt bevisat :-)

Queen of Kammebornia sa...

Det roliga tycker jag var hans fina hälsning till Magnus Johansson som jag lyssnar väldigt mycket på :) Stor kram till dig CrimsonAnna och vad spännande att få höra om din helg!

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess-Ja, det är ju inte utan att jag får ge det en chans. Ralf är ju Ralf liksom.

@Linn-Din fördom stämmer. Jag tror att det är för att som Anders Tengner sade 1982 "Hårdrock skapar inga aggressioner, däremot lever den ut ett par" Den är en pärla.

@Queen-Det tycker jag också är fint. Skrev det till en del som muttrade om gammal titel. >Det är en medveten homage.