Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 18, 2013

The quest begins

De senaste dagarna har jag varit nere, sliten och trött, så till den grad att mina vänner har sagt att det är olikt mig. Har också känt en släng av neofobi och att jag har varit trött på att vara trött. Har talat med vänner om detta och fick rådet att "Se det som ett äventyr. Då går det över och du kan lära dig från det". Fick också rådet att föra någon form av dagbok om det. Jag bestämde då att blogga om min resa bort från sorg och bedrövelse och till någon form av balans. Eftersom jag gillar ordet "quest" så har jag döpt de inläggen som kommer att handla om detta till just det. 
Vad handlar då min quest om?


  • Att hitta balans och struktur i mitt liv, och skaffa mig långsiktigt bra vanor
  • Att röra om lite i energierna och bereda plats för en positiv förändring
  • Hitta tillbaka till mig själv och vem jag är och vad jag vill
  • Att bearbeta sorgen.
Vad gäller den sista punkten så är den en röra av sorg, lättnad och ilska. Det finns människor i mitt liv som verkar ha glömt att jag har blodomlopp och känsloliv och har gjort mig till en symbol som kunna bära allas sorg. Mina känslor för det sammanfattas rätt bra i nedanstående citat från "Christina", en av Greta Garbos filmer.

"There is too great a burden you put on me. I have grown up in a great man's shadow. All my life I've been a symbol, a symbol of eternal changelessness, an abstraction. A human being is mortal and changeable with desires and impurities, hopes and despairs. I'm tired of being a symbol, Chancellor. I long to be a human being, this longing I cannot suppress."

Så nu börjar the quest.

10 kommentarer:

Spader Ess sa...

Kör hårt!

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess: Tack :)

fru vargavinter sa...

jag följer gärna med på resan! ibland visar det sig att följeslagare inte är så dumt. kram

CrimsonAnna sa...

@Fruvargavinter-det är därför jag har valt att blogga min resa, så att de som vill kan följa med på färden-välkommen :)

Queen of Kammebornia sa...

Jag tycker också mycket om ordet och fenomenet quest! Och jag tror att du är riktigt bra på att klara den quest du föresatt dig! Stor kram!

CrimsonAnna sa...

@Queen-Tack så mycket för dina snälla ord :) Jag kommer att fortsätta att söka inspiration i ditt rike.

Anonym sa...

Strålande! Kom ihåg att när det känns som du är helt vilse, stanna upp, dra tre andetag och se dig omkring innan du fortsätter gå.

CrimsonAnna sa...

@Curiousheathen-Tack så mycket. Det är min taktik. Jag ska återkomma till min lördag senare.

Linn sa...

Det är säkert inte en alldeles lätt resa du har framför dig, men du verkar fast besluten att göra förändringar och jag vet ju att du är klok och eftertänksam. Tack för att vi får följa med på din resa!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Varsågod, att ha er med mig ger mig både pepp och bra tankar, samt en en extra anledning att fundera igenom hur jag gör saker och utvecklar dem.