Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, januari 23, 2013

Mina hell hours

Många barnfamiljer är alltför välbekanta med begreppet "Hell hour" timmen mellan dagishämtning och bolibompa när mat ibland ska både handlas och sättas på bordet, helst utan gråt och tandagnisslan. Nu har jag inga barn och det är bara jag och katterna som ska ha mat hemma. Mina hell hours infinner sig istället:


  • 14:45-18:00
  • 22:00-jag somnar
I de lägena är jag skör, har lätt att blir ledsen eller att fastna i negativa tankespiraler. Det är skönt att ha blivit medveten om det. Nu gäller det att hitta tekniker för att klara av det. Nackdelen är att samtliga mina jobbpass infaller under någon hell hour. Så nu är det nästa steg. Klura ut sätt att hantera dem.

När infinner dina "hell hours"? Och hur klarar du av dem? Poison "Something to believe in" bra hell hour-musik.

5 kommentarer:

Månstråle sa...

Tror nog inte jag har några fasta återkommande hell hours...Det är nog mer sådant som infaller när jag glömmer bort mig själv liksom och stressar upp mig själv för något och då blir det ju som bekant etter värre. Lite djupandning och fokus på nuet så är man back on track igen ;) Lättare sagt än gjort kanske, men det där kommer nog lite med åren också måste jag tillstå :)

Wånkan sa...

Tror inte jag har några hell hours...
Inget som jag reflekterat iaf, det är mer att mina dagar är väldigt rutinfasta. Upp 5,30 på jobbet kl 7, åker hemåt 15, hämtar på dagis 16, börjat laga mat vid 17, äter 18, när det är min läggning så påbörjas det 19 annars är det fritid med träning.
Så det är mina upphetsande dagar, dock utan hell hours....

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-Det ligger något i det. Jag har dock noterat det här att oavsett om jag varit lugn och glad innan så sjunker mitt humör de tiderna jag har berättat om.

@Wånkan-Då har du hittat en bra rutin. Jag har ju ett rullande schema, vilket gör att det blir oregelbundna tider. Kanske ger det större risk för hell hours.

Grimgoth sa...

Har aldrig hört uttrycket "hell hour" förut, men försöker minnas tillbaka med Kevin.
Tror jag fattar vad som menas...

Men för mig har jag nog inga "hell hours" vad jag vet, ska väl vara när man ätit eller sovit dåligt?
(Och det kan väl vara vilken tid på dygnet som helst?)

CrimsonAnna sa...

@Grimgoth-jag skulle nog mer säga att min kreativitet domnar den tiden. Har man ätit och sovit dåligt så blir aldrig bra.