Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, september 02, 2012

Runor, vänner, rök och huskarlar

Har varit på vikingamarknad idag. Efter mina slitiga jobbdagar så var det balsam för själen. Mitt busskort drabbades av blyghet, så det stannade hemma men det löste sig. Jag fick vara expeditionsledare för plundringståget och leda mitt sällskap rätt och vi hittade rätt. Gunnes gård är en vacker vikingagård, och det är så många positiva intryck på vikingamarknader. Det är vackra kläder och hantverk, det är doften av rök och ljudet från svärd som slås mot sköldar och musiken från bandet Medvind.Träffade vänner från både när och fjärran på marknaden, ingen nämnd, ingen glömd. Kändes skönt. Såg huskarlarna med vänner slåss (jag gillar att kolla på återskapade slag, speciellt när det utförs med glimten i ögat). Jag passade också på att uppdatera min stil med en ny torshammare och ett runhalsband från Stevik. Jag valde en lila "Jera" (som parentes den enda vikingatida runan som de har) i och med att den står för fruktsamhet och nystart, att så frön och skörda frukterna av det. Lila blev det för att den är så vacker med det blå skimret. Jag var lite sugen på ett Team Cans-halsband med men det räcker med ett till att börja med. Det är lätt att göra av med pengar på vikingamarknad men jag tycker att det är roligare att ge pengar till en liten hantverkare än till ett vanligt företag.

Jag har också bytt stil på bloggen-kände mig vikinga- och höstinfluerad så jag bytte, kände att det vore lite kul med en hårdrocksblogg i guld. Jag brukar inte dras mot guld och brons men jag känner förändringens vindar som en liten bris just nu.

Har laddat lite mer energi inför kommande vecka. Har kört för hårt de senaste veckorna så jag ska ta det lugnare. Nästa vecka blir lite mer hemma-mys. Det kommer att göra gott.

*Bild från Stevik


10 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Det låter härligt med vikingamarknad, vilken fin dag för det. Jag önskar dig en bra vecka!

CrimsonAnna sa...

@Queen-Det var en härlig dag för det. Jag blir alltid på gott humör av vikingamarknader. De hade haft bra med fgolk igår trots regnet, det gläder mig. Önskar dig och familjen detsamma:)

Linn sa...

Låter klokt att ta en lugnare vecka. Det är lätt att bara fortsätta att köra på, av bara farten liksom. Hoppas din vecka blir lugn och skön!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Jo bättre att stanna innan väggen liksom. Jag har en ledig dag denna vecka, och den kommer jag att stanna hemma på. Vi får se lite vad som händer i helgen men bara en av dagarna blir uppbokad.

Prettomorsan sa...

Riktigt snyggt halsband!

CrimsonAnna sa...

@Nattfrost-Tack:) Har det på mig just nu. Stevik har väldigt fina grejer. Extra gulligt var att tjejen i ståndet lät mig välja vilken av de lila (de hade fyra) som jag gillade bäst.

Månstråle sa...

Jag älskar vikingamarknader..:) Här nere har vi ju både Trelleborgen och Foteviken...:)
Riktigt fint halsband, älskar den där blålila nyansen. Och bloggen blev riktigt mysig i höstig vikingaskrud...;)

CrimsonAnna sa...

@Månstråle-tack så mycket:)

Liie sa...

Åh vad fint halsband! Kikade in på hemsidan också, älskar sånna där extremt unika saker. Låter kul med vikingamarknad, förstår att man kan göra av med pengar ;)

Tycker för övrigt att det var kul att du hade med en bild i inlägget ;)

CrimsonAnna sa...

@Liie-Tack så mycket! Det har varit dåligt med bilder i och med att jag inte har haft kamera men nu ska det bli bättring på det.