Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, mars 06, 2012

"When 900 years you reach, look as good you will not";)

Egentligen skulle jag ha skrivit om skivomslag men jag fick lust att sticka emellan med en fundering. Flera gånger när jag har nämnt vilka band jag ske se på Sweden Rock eller andra ställen, nu senast när jag ska på Uriah Heep, så kommer kommentarerna "Vilka gamla band", "de var poppis på stenåldern" osv. Jag ställer mig helt frågande till dessa kommentarer och förstår inte alls. En duktig musiker är en duktig musiker, även om h*n är äldre än Yoda.

Det intressanta är att jag har aldrig hört kommentaren från någon yngre än 35. Så jag funderar på om det är det gamla bibelordet "Varför ser du flisan i din broders öga..." som spökar? Borde man inte snarare vara stolt att ens generationskamrater gjort npgot som fortfarande drar publik?

Min personliga känsla är att ju längre än artister klarar att leverera desto större respekt. Jag har också känslan av att artister som har hållit på i 20-30-40 år kommer att bli allt mer sällsynt i framtiden så jag njuter medan jag kan.

Vad säger du?

3 kommentarer:

Peps sa...

Word! Helt rätt! Är dessutom musiken de spelar tidlös/fortsatt bra, vad spelar det för roll? Säger dessutom jag som är 35+ :)

CrimsonAnna sa...

@Peps:Välkommen till min blogg. Åldersangivelsen var mest för att notera att det inte är tonåringar som säger det-det hade varit mer förståligt.

Peps sa...

Tack! Och jag gissade det, tyckte bara det var lite roligt med åldern ;)