Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, februari 07, 2012

Varför inte mer vatten i min metal?

Jag har bytt ut väggkonsten hemma i vardagsrummet. Iron Maidens "Death on the road" vars omslag i posterform har prytt min vägg i några år har fått flytta ner. Istället satte jag upp en posterflagga med Nightwish. Följden blev att det blev en lugnare känsla hemma. Här ser ni båda bilderna.
Eftersom jag inte bara är hårdrockare, utan också road av feng shui, så började jag fundera över de fyra elementen inom hårdrocken. Här har jag valt de västerländska-jord, eld, luft och vatten (de kinesiska har ersatt luft med trä och metall (!) Inom feng shui ska elementen vara i balans, men sä är knappast fallet inom hårdrock ;).  Det dominerande elementet är ju utan tvivel eld med luft (i form av sina extrema former vind och storm) som god tvåa. Jag är förvånad att inte jord har tagit en större plats. De bruna och grå färgtonerna samt de stora taggiga klipporna och stenbumlingarna skulle ju passa genren som hand i handsken, utan att hamna för långt ifrån kärnan.  Personligen skulle jag gärna se mer av mitt favoritelement vatten inom hårdrocken. Nightwish har ju hållit flaggan i topp och har ett genomgående vattentema på de flesta av sina omslag. Jag har ju personligen lätt att fastna för blå omslag (jag återkommer till hårdrock och färger i ett senare inlägg) och den blå färgen faller sig naturligt vad gäller vatten. I sin frusna form (is, snö) är det desto vanligare.

Vilket element vill du se mer eller mindre av inom hårdrocken?

4 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Håller med dig och tycker att den andra postern skänker lugn. Den andra är mer upprorisk. Ibland behöver man det ena, ibland det andra. Bra att byta ibland kan jag tycka. :)

CrimsonAnna sa...

@Gbgmamman: Kände också så. Nightwish-bilden gillar jag också eftersom texten appellerar till mig som biolog. Vi kom från havet och en dag kanske vi återvänder dit. Tyckte dock att det blev lite väl deppigt att ha den ovanför akvariet

Rickard Söderberg sa...

Man vet att man alltid kan lita på Nightwish...!

CrimsonAnna sa...

Så sant Rickard:) Och välkommen till min blogg:)