Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, november 30, 2010

Konsertdöd

Läste att en man avlidit i samband med en Motörhead-konsert. En annan konsertbesökare försökte tända eld på mannens väns hår. Efter konserten hade slagsmål utbrutit och det var i sviterna efter detta som mannen avled.

Jag beklagar dödsfallet och hoppas att de som startade det hela genom att försöka tända eld på någons hår tänker efter och förstår hur ofattbart korkat det de gjorde är. Jag har aldrig varit med om något liknande under de konserter jag har varit på men själviskt och korkat beteende har jag stött på. Jag vet att man blir till mans lite galen på en konsert (oavsett om man druckit eller inte) men jag tycker aldrig att man får glömma bort hänsynen till sina metalbröder och systrar. Det är också mitt främsta argument mot moshpits-det är så lätt att någon som inte vill bli inblandad blir inblandad. För att inte låta som en hårdrockens egen gnällmoster så kan jag säga att jag bara minns tre riktigt irriterande incidenter under en konsert: en finsk dam som lutade sig bakom medan hon pratade och nästan mosade bakomvarande barn på Lordi, en tjej som dansade mitt i trängseln (och slängde sig bakåt) på Europe och en kille som trodde att att han skulle innan mellan mig och Vapensyster på Hammerfall och Sabaton (det hade möjligen gått att få in en linjal mellan oss med skohorn).  Men de bleknar mot alla sköna typer som jag har träffat-eller som när Sober headbangade rakt in i en tjej på Dimmu Borgir och både han, hon och jag skrattade efteråt. Så ska det gå till!

2 kommentarer:

Sandra af Munkakvarn sa...

Herregud så sjukt. Hur fan tänkte de? Lyckligtvis, precis som du säger, händer inte sådant så ofta och de flesta rockers är fredliga varelser (även om de ser läskiga ut ibland) =)

C sa...

Jag har tyvärr blivit nedtrampad ett par gånger. En konsert kan i värsta fall förvandlas till ett hav av hänsynslösa vildar. Hade jag inte haft min kära sambo med mig, som dragit upp mig ur havet, hade det nog gått illa.

Jag kan säga att jag var riktigt rädd i sommras på konserterna när jag hade väldigt ont i benet. Då var jag livrädd för att bli knuffad på, fast jag höll mig i utkanten, förståss. På en Kvelertak spelning var det helt galet. Men det gick bra. För det mesta är ju de flesta rockers hänsynsfulla :)