Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 13, 2010

Hammerfall i studion

Hammerfall går in i studion igen vilket Chief Rebel Angel bloggar om. Till skillnad från sistnämnde bloggare har inte jag någon ambivalent inställning, Hammerfall är ett av mina svenska favoritband  och råkar husera en av mina husgudar, Joacim Cans. Tydligen så kommer musiken att bli tyngre och mindre rakt på, enligt gitarristen och låtskrivaren Oscar Dronjak, men fortsätta att vara heavy metal. Jag hoppas på att det blir fler låtar i stil med "At the end of the rainbow" och "Crimson Thunder" (tungt och skönt) och färre av typen "Carved in stone" och "Hammerfall" (ja jag är ledsen, men låten Hammerfall är sannerligen inget mästerverk).
De tänker också byta procenten från tyske Charlie Bauerfeind till James Michael, med akter som Mötley Crue och Meat Loaf på meritlistan. Båda sidor är mycket spända på projektet och Cans hoppas på att James ska kunna lyfta honom några pinnhål sångmässigt.

Personligen så ska det bli kul att se vad ny producent kan göra. Hammerfall är ett band med hög lägstanivå men jag hoppas att det blir färre dussinspår på nya albumet jämfört med "No Sacrifice, No victory". Hur det ska gå att lyfta Cans sångmässigt vet jag inte-men han kan sjunga betydligt mer mångsidigt än han gör-sök på "Körslaget" på youtube eller köp ännu hellre hans soloplatta "Beyond the gates". Detta ska bli mycket intressant.

För er som tycker att det blev mycket Hammerfall och lite CrimsonAnna, jag kommer snart tillbaka med ett mer personligt inlägg.

2 kommentarer:

Mr.MASA sa...

NAJSIGT :-D :-D
HammerFall KAN inte göra dåliga låtar :-D

Carved in Stone tillhör dock faktiskt en av mina favorit HF låtar ;-)

Cheers!

Wånkan sa...

Spännande att se/höra vad dom kommer att bidra med denna gång!