Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, november 21, 2010

Adventssug

Den här hösten/vintern har jag haft större jullängtan än vanligt. Varför kan jag inte svara på. Det var nära att jag fick jobba julafton så det kanske är känslan av att få tillbaka något som nästan gick förlorat. Jag tror också att det beror på att det är första gången på nästan tio år som jag och min pappa kommer att fira jul tillsammans i Stockholm. En tredje förklaring är att jag har insett att jag behöver bli bättre på att ta det lugnt och ta tillvara lugn, positiv energi. Att göra julfint hemma och att njuta av julens alla dofter, smaker och ljud kommer säkert att hjälpa mig där.

Jag är riktigt sugen på advent så på söndag efter jobbet tänker jag tända min adventsstjärna och adventsstakens levande ljus och dricka lite glögg samt ta fram julskivorna och min jullista på Spotify. Julen börjar då och pågår till tjugondag knut-så julrush känns lite onödigt.
Väl mött!

3 kommentarer:

Wånkan sa...

Jag är oxå riktigt sugen på att få börja ta fram de saker som hör julen till!
Igår strök jag gardiner och dukar för att vara förberedd till helgen = )

Hanneles jul-paradis sa...

det låter som en bra jul

Andreas E sa...

Hej! Stämmer det att du var med i kören bakom Carola på "Toner för miljoner" när hon gjorde sin legendariska tagning av "Pride (In the name of love)"? Mejla mig, jag har en rätt otippad fråga, och ska förklara varför... andreas@andreasekstrom.se!