Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 29, 2010

Vernissage

Igår gav mig in till Söder direkt efter jobbet. En gammal klasskompis hade nämligen bjudit in mig till Helena Davidsson-Neppelbergs vernissage på Södra Teatern. Det var första gången på runt 20 år som jag på vernissage och det var väldigt skönt. Det var som ett andningshål i vardagen-att ströva runt i ett rum och titta på tusch-teckningar, förövrigt väldigt fina teckningar. Det händer dessutom något med människor när de är i ett vernissage-rum-man börjar gå lite långsammare, prata lite lägre. Mycket skönt. Mötte dessutom ytterligare en skolkompis som jag inte sett på tio år. Det var roligt och jag sade till min klasskompis att hon gärna får bjuda in mig på fler vernissager.

Annars är jag mest nöjd med att jag tagit mig tid (jag tror att i nio fall av tio får man inte tid, man tar sig tid) att laga mat ordentligt. Det är så mycket lättare att ge sig iväg på spontana saker när jag har mat i frysen så jag snabbt kan få käk när jag kommer hem och är trött. I skrivande stund så håller jag på att laga broccoli med cashewnötter.