Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 26, 2009

Positiv nyhet för världens hajar

Hittade en positiv nyhet på DN idag-att ö-riket Palau ska införa haj-reservat för att minska fisket av dem till hajfenssoppa (en oerhört grym fiskemetod som inte bara innebär att hajarna får sina fenor avskurna medan de lever, utan även att de får ligga på havsbotten och svälta ihjäl-vilket kan ta en månad).

Visst, det står i artikeln att det kommer bli tufft för Palau att efterleva detta och det ligger pengar bakom (Palau har en stor inkomstkälla i dyk-turism) men det är ett bra initiativ och jag tror detta är rätta vägen för naturvård-att göra djuren mer värdefulla som levande än som döda.

"Hajarnas skönhet och styrka visar enligt min mening hur sunt havet är", säger presidenten Johnson Toribiong. Om du känner som presidenten (du behöver inte ha gått så långt som jag och tatuerat en hammarhaj i nacken) och vill göra någonting så kan du välja bort hajfenssoppan när du äter på asiatisk restaurang och skippa hajfilén när du står vid fiskdisken. Då räddas många hajar.

2 kommentarer:

CC sa...

Åh fy vad hemskt, visste inte att det går till så för att ta fenorna :(

Äter inte sånt, gillar inte asiatisk mat..

Vegomamman sa...

Det är verkligen goda nyheter! :)