Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, februari 08, 2009

Gille

Gårdagen började lugnt med mys med Ravenlord. Han hade dock lyckats boka in sig på två grejer så det blev hejdå ganska tidigt. Resten av dagen förflöt lugnt med hemmapyssel och handling. Kände att det blev lite mental baksmälla av allt som hänt tidigare i veckan och att jag inte orkade sitta hemma ensam och titta på Melodifestivalen så efter att ha gett katterna sina kvällsörondroppar så drog jag till Sjätte Tunnan där min kompis band Medvind spelade medeltidsmusik. Att gå dit var en andlig upplevelse. Det var som att förflyttas till de goda aspekterna av medeltiden eller en fantasy-roman. Det var skön stämning, de flesta var medeltidsklädda och sjöng med i de sånger de kunde och främlingar vid samma bord skålade med varandra. Jag var tyvärr inte en av de som kunde sångerna men det var skönt ändå. Är väldigt glad att jag gick iväg och upplevde något, inte bara såg det på TV, dessutom är tjejen i bandet och hennes fästman världens goaste par så att ge dem support känns alltid rätt.

Måste få ge en liten anekdot från kvällen som illustrerar både stämningen och vilken skön kille min vän Alvfursten är-tjejen som satte bredvid honom hade rest sig upp för att sjunga en sång. Hon kommer tillbaka, sätter sig och tar Alvfurstens ölkrus istället för sitt eget. Han ler och frågar "Var det gott?" Hon inser vad hon gjort och vi vid bordet småfnissade åt incidenten.

2 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Det låter som en mycket lyckad och härlig kväll. Vilket skönt ställe det verkar vara! Kramar.

Hannele på Hisingen sa...

Medeltid, låter spännande, jag har nyligen läst lite medeltidslitteratur.