Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, januari 20, 2009

Kattkärlek

Det har inte varit min dag av massor av skäl men tack vare fin support av vänner och familj samt ett positivt besked jag har väntat på samt att jag blev kallad till anställningsintervju idag så känns det ändå som dagen inte var helt bortkastad. När det kändes som tuffast och jag kände att det var ingen idé lade jag mig ner på sängen-där mina katter redan låg. Gosade med dem och de började spinna. När jag låg där och lyssnade på Ozzys, min kosmoskatts, mjuka ljusa "vrrrrr vrrrr" och Lucifers mörka spinnande så kände jag hur allt spänt släppte inom mig. Lucifer kom fram och nosade och undrade vad det var för vått som rann nerför mattes ansikte. Var oerhört tacksam att jag hade katterna idag-att byta kattsand kändes som en ren kärlekshandling. 365 saker du kan göra har rätt-det är läkande att umgås med en katt.

Missade en grej jag velat göra idag men det kändes inte rätt. Jag lyssnade på kroppens signaler och det kommer alltid nya roliga grejer. Det är ju trots allt en historisk dag. Barack Obama har installerats som USA:s 44:e president. Det är häftigt, jag har sett berlinmuren, sovjetunionen falla och nu har jag sett USA få en svart president-han verkar klok.

Satte upp en poster jag tänkt sätta upp länge idag-ett månbelyst hav med texten "If today was perfect there would be no need for tomorrow" känner att jag behöver det budskapet. Nu sitter det där så det är det första jag ser på morgonen och det sista jag ser på kvällen.

Jag avslutar med ett litet hurra för Oscar Dronjak som fyller 37 år idag.

7 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Kloka ord! Att djur har en läkande effekt är ett faktum. Att ha ett kravlöst djur vid sin sida när man är ledsen är det bästa som finns. Tänker på dig. Kram!

Anonym sa...

Haha ja, nog är det lite hårdrock över den nageldesignen :P Testar du den så måste du ju ta kort så jag får se!

Wånkan sa...

Jo det är mysigt med katter. Hade dock sjukt ont i knäna när jag vaknade i morse då Devona legat i mitt knäveck under natten och man då inte rör sig för att inte störa och man blir då lite stel ; )

Men det är det värt !

Anonym sa...

Djur är underbara! Om jag inte mår bra och är ledsen så kommer vovven och tröstar mig, då är han extra go mot mig. =)
De limefärgade orkidéerna är riktigt snygga tycker jag. Har kollat på dem flera gånger och tänkt köpa en, men vi redan fullt med blommor hemma just nu.
Ha en bra dag!

Anonym sa...

hehe tack, ville ha nåt ovanligt namn på kaninen och har aldrig hört nån kalla ett djur päron förut så.. :p

Anonym sa...

Mmmm, att leva med katter är bara bäst :) Camelot är inte så bra på tröst haha, han vill mest ha uppmärksamhet själv. Men Damien (R.I.P) var världsbäst på att känna hur jag mådde. Kollade mig regelbundet genom att nosa i ansiktet när jag var sjuk o slickade tårar när jag var ledsen..

Anonym sa...

Återigen; skönt att du har några djur som längtar efter dig när du är borta. Och som kan ge dig tröst vid svåra stunder.