Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, augusti 28, 2008

Vem ska bestämma?

Läste i Aftonbladet om hyresrättsägare som fått böta när de flyttar eftersom de inrett personligt. Eftersom jag är inredningroad och har en ganska ovanlig smak så berör det här ämnet mig. Tycker svenska hyresrätter ofta är tråkigare än döden och vem bestämmer egentligen vad som är god smak? Det sägs att lägenheten ska vara acceptabel för kommande hyresgäster-men vem bestämmer det? Jag har t.ex. väldigt svårt för klassisk blond inredning, höll på att kräkas av alla home-stylade vita lägenheter jag såg när jag letade efter min nuvarande lägenhet. Tror vi alla skulle må mycket bättre om vi fick lite mer frihet att fixa till hyresrätterna som vi själva vill. Nu bor jag i bostadsrätt och där får jag tack och lov göra nästan vad som helst-men man ska inte behöva köpa sin lägenhet för att få det.
För att parafrasera Kvik-alla har rätt till ett stålblått kök:)

3 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Håller med dig om att det borde finnas mer frihet i hyresrätter. Inte hur mycket som helst, men mer än vad som är idag. Hyrorna är så höga att det borde ingå renovering när man flyttar in så får alla bo precis så som de själva vill.Det borde pengarna räcka till faktiskt! Kommer ihåg för x antal år sedan när vi skulle få köket ommålat i den lägenheten vi bodde i då. Jag frågade vilka färger man fick välja mellan och fick svaret: -Vitt.....och vitt.. :O

Anonym sa...

Ja, jag lär få betala den dag jag flyttar, har svarta tapeter m mönster på + röda väggar i köket. Men hellre att jag betalar när jag flyttar än att bo i vitt/ljust/tråk. Usch jag får eksem av de där homestylade lgh..
(jag bor i HR)

Anonym sa...

Ja jag håller med dig oxå, man borde få ha det som man vill ha det även om man bor i hyreslägenhet. Jag gillar ju iofs ljusa lägenheter men tapeterna jag har i mitt vardagsrum är för grissliga. Tur jag flyttar snart :)